16-07-2021

Gilde en het management van VHZ Groep nemen het bedrijf over van Ramphastos Investments en een particuliere aandeelhouder

Zwolle, 15 juli 2021 – Gilde Equity Management (GEM) en het management worden de nieuwe aandeelhouders van VHZ Groep, de marktleider op het gebied van de vervaardiging en installatie van kunststof kozijnen en deuren in Nederland. De VHZ Groep bestaande uit Europrovyl (Leeuwarden), Kumij (Groningen) en Transcarbo (Hoensbroek) en wil zich de komende jaren nog meer richten op de energietransitie en het oplossen van het groeiende woningtekort.

De VHZ Groep heeft de afgelopen jaren haar leidende marktpositie in kunststofkozijnen verder uitgebouwd. De belangstelling voor kunststof kozijnen is al jaren sterk groeiende vanwege het duurzaamheidskarakter, de lange levensduur en de lage onderhoudskosten. De komende jaren verwacht de VHZ Groep de groei voort te kunnen zetten door oplossingen te bieden voor de verdere verduurzaming van Nederland en het terugdringen van de woningnood.

Ben Bergsma (CEO VHZ Groep) zegt hierover: “Wij zijn als directie van de VHZ Groep verheugd met Gilde Equity Management als nieuwe aandeelhouder. Gilde heeft het ondernemende profiel wat we zochten. Ze onderschrijven onze ambities en gaan verder waar anderen stoppen. Dat ze ervaring in onze sector hebben was direct duidelijk, dit is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Wij kijken dan ook erg uit naar de toekomstige samenwerking.”

Jan Willem Neggers, van Ramphastos Investments: “Wij zijn trots dat we de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze partner en het management een bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze mooie onderneming. VHZ heeft een uitstekende uitgangspositie en ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe aandeelhouders de marktpositie van VHZ verder zullen versteviging.

Over de VHZ Groep

De VHZ Groep is met drie productielocaties en circa 350 medewerkers de marktleider in Nederland als het gaat om de productie van kunststof kozijnen, ramen en deuren. De VHZ Groep omvat de bedrijven Transcarbo (Hoensbroek), Europrovyl (Leeuwarden) en Kumij (Groningen). Bekende namen die al meer dan 50 jaar toonaangevend zijn in de productie, toelevering en montage van kunststof kozijnen in de renovatie en de traditionele en conceptuele nieuwbouw.

Voor meer informatie zie VHZ Groep

Over Ramphastos Investments

Ramphastos Investments is in 1994 opgericht door de Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn. Het bedrijf heeft belangen in meer dan 30 bedrijven binnen en buiten Nederland in verschillende sectoren, van startups tot scale-ups, tot snelgroeiende middelgrote bedrijven en mature ondernemingen. De totale omzet bedraagt bijna € 4 miljard. Voorbeelden van succesvolle investeringen zijn Telfort, Mazarine Energy, I4F, Sim Industries en High Tech Campus Eindhoven.

Over de omvang van deze transactie worden geen nadere details bekend gemaakt.